Första sidan
Om oss
Kontakta oss
Bildgalleri
Videoklipp
Historia
Inför resan
Resenärerna tycker

 

 

 

 

 


Svalbard
med kryssning i Nordatlanten/Norra Ishavet.
Avresa 5 juli 2018

Längd totalt 7 dagar

 

 

 

 

Program:


Torsdag 2018 07 05
Tidig anslutningsbuss Forsbergs Buss till Arlanda från Gävle, Tärnsjö, Heby och Uppsala. SAS flyget avgår 07.35 Vi byter plan i Oslo och beräknas landa i Longyearbyen på Svalbard kl 13.55
 

Vi hämtas med buss och åker till vårt hotell för att checka in. Vi får några timmar att bekanta oss med Longyearbyen.

Fredag 2018 07 06
Frukost och en sightseeing i Longyearbyen. Turen avslutas vid kajen där vårt fartyg M/S Nordstjärnan väntar på oss. Vi får våra hytter där vi nu kommer att övernatta fyra nätter. Vi bekantar oss med fartyget som snart ”seglar” ut i Isfjorden.

 

Vår första anhalt är den ryska bosättningen vid den tidigare kolgruvan i Barentsburg, där vi får möjlighet att besöka Pomormuseet samt se på en folklore-show. Därefter fortsätter vi ut ur Isfjorden och sätter kurs norrut längs Prins Karls Forland.
 

Gemensam middag.
 

Solen går aldrig ned, men du behöver nog en stunds sömn inför kommande upplevelser.
 

 


 

Lördag 2018 07 07
Frukost, lunch och middag ingår. Kaptenen styr M/S Nordstjärnan till sevärdheter med hänsyn till väder och isförhållanden. Säkerheten ombord går förstås alltid först.
 

Alt 1. Vi ägnar dagen åt att kryssa mot Monacoglaciären och passerar ett antal små holmar där ejdrar häckar på sommaren. Om vi har tur får vi syn på en isbjörn på äggjakt. Om isen tillåter seglar vi norr om den 80:e breddgraden mot ön Moffen, där man ofta kan se valrossar.
 

Mellan landstigningarna och måltiderna på skeppet erbjuds information om de platsen som vi ska besöka.

Söndag 2018 07 08
Frukost, lunch och middag ingår. Kaptenen styr M/S Nordstjärnan till sevärdheter med hänsyn till väder och isförhållanden. Säkerheten ombord går förstås alltid först.
 

Alt 2. Vi anländer till Magdalenefjorden på morgonen och gör vår första landstigning med Polarcirkel-båt. Det här området har en lång pionjärhistoria. Här får vi se en viktig kulturhistorisk lämning: resterna efter fyra valspäcksugnar eller kaminer, som hittats på Gravneset, samt en gravplats med ca 130 gravar från 1600- till det sena 1700-talet.
 

Måndag 2018 07 09
Frukost, lunch och middag ingår. Kaptenen styr M/S Nordstjärnan till sevärdheter med hänsyn till väder och isförhållanden. Säkerheten ombord går förstås alltid först.
 

Alt.3 Det här är den största fjorden på Spetsbergens nordvästra kust. Eventuellt besöker vi också en stor fjord i närheten som kallas Krossfjorden. Landskapet är omväxlande, från stora tundraslätter till bergstoppar med dramatiska glaciärer som vältrar sig ner i havet. Längst in i fjorden ser vi den majestätiska glaciären Kongsbreen. Senare besöker vi Ny-Ålesund. Detta var tidigare en kolgruveby, men är idag centrerad kring en internationell forskningsstation. Här finns också världens nordligaste postkontor.
 

Tisdag 2018 07 10
Frukost på M/S Nordstjärnan. Isfjorden i centrala Spetsbergen är Svalbards mest prominenta fjordsystem. Vi ägnar morgonen åt att segla mot Longyearbyen. När vi seglar in i Isfjordens yttre delar förändras landskapet. Man blir fascinerad av de U-formade dalar som enorma ismassor karvat ut ur bergen för 10 000 år sedan. När vi ankommer Longyearbyen har du resten av dagen ledigt. Longyearbyen är en liten bosättning men det finns trots det ett antal intressanta besöksmål att ta del av. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag.
 

Onsdag 2018 07 11
Frukost på hotellet. En liten ledig stund i Longyearbyen innan anslutningsbussen tar oss till flygplatsen. Flyget avgår 13.35 och landar i Oslo 16.30 Klockan 18.25 avgår flyget mot Stockholm där beräknad ankomsttid på Arlanda är kl 19.15 Där väntar Forsbergs buss som tar oss tillbaka till Uppsala- Heby-Tärnsjö.
 

Nu har vi förmodligen en mängd upplevelser och minnen från Arktis, Svalbard och Norra Ishavet.
 

Kategorier med priser för del i dubbelrum
Kan komma att justeras något:
 

Insides hytt med tvättställ men gemensam WC och dusch i korridor 23.900 kr/person i dr.
Enkelrumstillägg: 5.000SEK
 

Insides hytt med WC och dusch 27.800kr/person i dr
Enkelrumstillägg: 6.000SEK

Utsides hytt med WC och dusch. 32.600kr/person i dr
 

OBS! Önskad hyttkategori i mån av plats.

 

Ingår: anslutningsbuss ToR Arlanda enl. körplan, reguljärflyg med SAS, 1+1 nätter på hotell med två frukostar och en middag, kryssning med helpension på M/S Nordstjärnan med fyra övernattningar på båten. Utflykter och kryssningsprogram med information om Arktis djur- och naturliv.
 

Ingår inte: personlig reseförsäkring, avbeställningsskydd, måltidsdrycker samt måltider första dagen.

Resan arrangeras tillsammans med Forsbergs buss  AB.

Bokning sker genom anmälan till Forsbergs Buss AB tel 018-10 35 50
Kontakta också Forsbergs Buss för att höra om det finns platser kvar på Svalbardresan.

 

Vill Du höra mera om våra tidigare resor till Svalbard är Du välkommen att kontakta oss via:

 

Mail: info@vietnamabc.se


Tel +46732-415130
 

Post: Vietnam abc AB
Hamnesplanaden 4 C 753 19 Uppsala
 

Hemsida: www.vietnamabc.se